Afegir restriccions d'accés
Moodle disposa d'una funció que permet restringir l'accés a determinats continguts d'un curs seguint uns paràmetres que cal configurar. Es pot configurar en un recurs, en una activitat o en un tema sencer.
Es poden afegir els següents tipus de restriccions:
  • Data: Impedeix l'accés fins a una data i hora especificades, o a partir d'aquestes.
  • Qualificació: Requereix que els estudiants assoleixin una qualificació especificada.
  • Grup: Permet només els alumnes que pertanyen a un grup especificat, o a tots els grups.
  • Perfil de l'usuari: Control d'accés basat en camps del perfil de l'estudiant.
  • Conjunt de restriccions: Afegeix un conjunt de restriccions imbricades per aplicar la lògica complexa.
Per configurar restriccions en un recurs o activitat, cal cercar l'element en qüestió, prémer "Edita" (costat dret), seleccionar "Edita paràmetres" i, dins la pàgina, obrir l'apartat "Restriccions d'accés" (part inferior).
Si volem afegir, per exemple, una restricció de grup per tal que només puguin obrir l'activitat els alumnes del grup de 1r d'ESO A, haurem de prémer el botó "Afegeix una restricció", seleccionar l'opció "Grup" i, un cop configurat, seleccionar el grup que volem que ho vegi a través del selector. Recordeu desar els canvis.
Si no veieu l'opció "Grup" a l'hora d'afegir una restricció és perquè encara no heu configurat cap grup. Consulteu Crear i modificar grups.
Si ho heu fet correctament, quan visualitzeu el curs, sota del recurs/activitat veureu un missatge informant-vos que el contingut d'aquest està restringit a un grup:
Última actualización 1yr ago
Copiar enlace